Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

[ΝΗΜΑ], Χονδρογιάννης



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ [ΝΗΜΑ]

Α΄ Προβολή, Κινηματογράφος Τριανόν, 24 Ιουνίου, 20:30, είσοδος ελεύθερη

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ


Κάθε άνθρωπος έχει ένα μη-ορατό, ωστόσο πολύ αληθινό νήμα που συνδέει την ψυχή του με τη χώρα των ζωντανών. Η ημερομηνία λήξης αυτού του νήματος είναι προκαθορισμένη. Όταν το νήμα εκπνεύσει, η ψυχή, συνοδευόμενη από ένα πνεύμα-οδηγό, ταξιδεύει προς την άλλη πλευρά. Η αυτοκτονία είναι μια βίαιη αποκοπή του νήματος πριν την ώρα του. Αυτές οι ψυχές (ΝΗΜΑ-ΤΑ) παγιδεύονται εκεί, καταδικασμένες να οσμίζονται το θάνατο και να μαζεύονται σαν μύγες στο γάλα, με την ελπίδα να φύγουν κάποτε για την άλλη πλευρά, με το πνεύμα-οδηγό κάποιου άλλου ανθρώπου.

Η ΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ο Γαβριήλ είναι ένας 33-χρονος art director που ζει μια κανονική ζωή στην Αθήνα, περνώντας τον περισσότερο καιρό με τη φίλη του, Ζωή. Ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον στέλνει στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση. Εξι μέρες μετά, ξυπνάει από το κώμα και επιστρέφει στο σπίτι του, ενώ οι γιατροί μιλούν για θαύμα. Ο Γαβριήλ συνειδητοποιεί πολύ σύντομα ότι δε γύρισε μόνος: Βίαια οράματα και εφιάλτες τον καταλαμβάνουν, μαζί με τις οπτασίες που είναι τυλιγμένες σε νήματα.

Ίσως η σωτηρία του από την τρέλα να βρίσκεται σε ένα παλιό, ξεχασμένο χωριό. Ίσως η γαλήνη του να βρίσκεται στις λαϊκές ιστορίες, στους μύθους, στις παραδόσεις και τις παλιές τελετουργίες. Ίσως η νεαρή Νοσοκόμα Λίζα και η γηραιά Κυρα-Βάμα να είναι οι φύλακες άγγελοί του. Ίσως ο Γαβριήλ να μην ξύπνησε ποτέ.

Αυτή η no budget, διάρκειας 60 λεπτών ταινία είναι το ντεμπούτο του σκηνοθέτη Σπύρου Χονδρογιάννη, σε σενάριο του ίδιου και του Πέτρου Τσαλπατούρου, κι έχει συγκεντρώσει μερικούς από τους πιο άρτιους επαγγελματίες και καλλιτέχνες του χώρου από διάφορες χώρες: Ελλάδα, Μ.Βρετανία, Ιαπωνία, Ιταλία, Γαλλία, ΗΠΑ. Πολλοί ηθοποιοί και extras, ένα "συμπαγές" συνεργείο, μαζί με εξαίρετους μουσικούς στο σάουντρακ, όλοι συνέβαλλαν από κοινού στη δημιουργία της πρώτης ταινίας ατμοσφαιρικού τρόμου που έγινε στην Ελλάδα. Η ταινία έχει υπότιτλους στα Αγγλικά λόγω του ότι προορίζεται για φεστιβάλ του εξωτερικού.

http://www.myspace.com/nhmamovie

http://www.nimamovie.com

Ο Σπύρος Χονδρογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε εικονοληψία και σκηνοθεσία στην [ΑΚΜΗ], multimedia και graphics στην [ΚΟΡΕΛΚΟ] και μουσική επιμέλεια (για θέατρο και κινηματογράφο) στο [ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ]. Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός στον [SKY ROCK FM] (στις εκπομπές ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΑΠΟΗΧΟΙ και ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΑΟΡΑΤΟ). Έχει συνεργαστεί κατά καιρούς, ως εικονολήπτης και βοηθός σκηνοθέτη, σε ταινίες μικρού μήκους. Το 2003 έγινε μέλος του συγκροτήματος The Ophelia’s Garden. Το 2007 έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία [ΝΗΜΑ], στην οποία συνεργάστηκε με τον Πέτρο Τσαλπατούρο στο σενάριο και την παραγωγή.

[ΝΗΜΑ] - the movie

Σκηνοθεσία: ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
Σενάριο: ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΑΛΠΑΤΟΥΡΟΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
Μοντάζ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΔΗΣ (VFX-POST Studios)
Παραγωγή: ROOM OF 302 ANGELS PRODUCTIONS
Διευθυντής Φωτογραφίας: ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ
Βοηθός σκηνοθέτη: DOMENICO FUSCO
Σκηνικά-Κοστούμια: ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ
Βοηθός ενδυματολόγου: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΡΑΠΤΗ
Διεύθυνση παραγωγής: ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΟΚΑΛΟΣ, ΝΑΓΙΑ ΠΑΠΑΠΑΝΟΥ
Σκριπτ: ΑΝΝΑ ΓΚΟΥΝΤΡΑ, ΝΤΙΝΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΡΤΣΩΝΗ

SOUNDTRACK

"THE LAST HUM (BOLERO)" - VON MAGNET
"MOROSE SPIRITS" - CATONIUM
"PASSING SHIPS" - MICHAEL HALAAS
"HOSPITAL" - Performed by RED PYRAMID
"ENDING AN ANGEL'S DANCE" - RAIN NOVELTY
"AWAKE" - KUTA

ΜΟΥΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

JOSEPH KOSHIER (RED PYRAMID)
ΚΩΣΤΑΣ ΣΟΓΚΑΣ (HOLOPAIN)

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ (χωρίς ιδιαίτερη σειρά)

ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΑΛΠΑΤΟΥΡΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΟΥΣΟΥΛΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΡΙΑ-ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΆΝΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΥ
ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΡΔΟΥΛΗΣ-ΠΑΤΣΙΑΔΑΣ
YUKIKO ΚΡΟΝΤΗΡΑ
ΚΟΡΙΝΑ ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΟΥ
SEAN SUTTON
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ ΒΟΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΛΑΧΟΥ
ΈΒΑΝ ΚΟΝΤΟΜΟΥΣ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΛΛΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΜΑΚΗΣ
ΚΟΣΤΑΣ ΣΟΓΚΑΣ
CATHERINE NEWTON
ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΧΑΡΤΑΚΗΣ

NΗMATA

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΛΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
ΑΡΤΕΜΙΣ ΤΑΜΠΟΥΡΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΡΤΣΩΝΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΑΝΙΑΣ
ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΚΗΣ
ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΥΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΙΛΑΚΟΣ
ΤΕΡΕΖΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΕΥΑ ΒΕΖΟΝΙΑΡΑΚΗ
AMY PSYCHA
ΕΦΗ ΑΛΑΜΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: