Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009

Δύο anime (Εκδήλωση 220)

Αγαπητοί φίλοι,
Η ΑΛΕΦ σάς καλεί την Κυριακή 29 Μαρτίου και ώρα 19:30 στην προβολή δυο ταινιών anime μικρού μήκους στην Καφετέρια ΦΑΕΙΝΟΝ (Καλλιδρομίου και Μαυρομιχάλη). Θα ακολουθήσει συζήτηση γύρω απ' αυτές και σχετικά με το μέλλον των anime στην Ελλάδα.
Ελάτε για θέαμα, συζήτηση και φυσικά καφέδες και μπύρες στη γνωστή, φιλική ατμόσφαιρα του ΦΑΕΙΝΟΝ.

Δυο λόγια για τις ταινίες:

"Pale Cocoon" : Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που μια ομάδα ανθρώπων κατέφυγε σε μια τεχνητή αποικία πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη. Ο πλανήτης είχε καταστραφεί από την ανθρώπινη ανοησία και ήταν ακατοίκητος. Μεγάλο μέρος της καταγεγραμμένης ιστορίας πριν από τη μετάβαση έχει χαθεί, παρά τις πολυάριθμες εξελίξεις στην τεχνολογία. Οι τελευταίες πληροφορίες βρίσκονται σε μια τεράστια βάση δεδομένων, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας είναι αλλοιωμένο. Αποφασισμένο να ανακτήσει αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες, το "Τμήμα Επανάκτησης" προσπαθεί να αποκαταστήσει όσες πληροφορίες είναι δυνατόν. Κάποτε, το Τμήμα έβριθε απο ενέργεια. Τώρα, οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η γνώση του παρελθόντος μπορεί να φέρει μόνο θλίψη...

"Voices of a distant star" (Hoshi no koe): Ένα κορίτσι του Γυμνασίου που ονομάζεται Mikako Nagamine στρατολογείται από το στρατιωτικό σκέλος του ΟΗΕ για το διάστημα. Σκοπός της στρατολόγησης είναι η συμμετοχή σε έναν πόλεμο κατά των εξωγήινων που ονομάζονται Tarsians, των οποίων το όνομά τους προέρχεται από την Αρειανή περιοχή "Tharsis" όπου έγινε η πρώτη επαφή. Ως ειδική πράκτορας, η Mikako είναι πιλότος ένος γιγάντιου ρομποτικού μηχανισμού ως μέρος της επιλαρχίας του διαστημόπλοιου Lysithea.

Ο υποτιτλισμός και η επιμέλεια είναι εργασία του μέλους της ΑΛΕΦ Αντώνη Λιακάκη.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΑΛΕΦ : Βάσω Χρήστου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χεχε...πολύ καλές επιλογές, cheers...^^