Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

1ο Δελτίο Τύπου από το SFF-rated 9

Αθήνα, 5/3/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


SFF-rated Athens – 9η διοργάνωση
20-26 Μαρτίου 2014
Κινηματογράφος ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ FILMCENTER


Το 9ο SFF-rated ATHENS, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας, πιστό στο ραντεβού του με τους Έλληνες λάτρεις του είδους  (και όχι μόνο), είναι και πάλι εδώ για να δώσει στις νύχτες σας άλλη... διάσταση!
Η 9η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 20 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 26 Μαρτίου (7 ημέρες) στον καθιερωμένο τόπο συνάντησης, στον κινηματογράφο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ FILMCENTER, Λεωφ. Συγγρού 106 (Στάση Μετρό Συγγρού-Φιξ). Οι προβολές φέτος πραγματοποιούνται με ψηφιακή τεχνολογία υψηλής ανάλυσης, προκειμένου να ικανοποιήσουν και τα πιο «απαιτητικά» μάτια! 
Με ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο για όλες τις προβολές 8€ και 5€ φοιτητικό, απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των καιρών, η 9η διοργάνωση φιλοδοξεί να προσφέρει στο κοινό της Αθήνας, μυημένο ή λιγότερο μυημένο, μια προσιτή όσο και μοναδική κινηματογραφική εμπειρία!
Ø  Ηighlights της φετινής διοργάνωσης:
·         Έμφαση στους Έλληνες δημιουργούς, με ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους
·         Αφιέρωμα στα games και στο ζην ψηφιακά
·         Ευρωπαϊκές πρεμιέρες και avant-premières
·         Λανσάρισμα του νέου διπλού συλλεκτικού dvd, με ταινίες μικρού μήκους από τις διοργανώσεις του 2012 και 2013.
Από φέτος το SFF-rated ATHENS φιλοδοξεί να αποτελέσει πλατφόρμα για όλες τις ελληνικές παραγωγές τους είδους, δίνοντας βήμα στους Έλληνες δημιουργούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να έλθουν σε επαφή με το κοινό: Τρεις ταινίες μεγάλου μήκους, δεκαπέντε μικρού μήκους.
Ειδικά για τους φανατικούς λάτρεις των games, την Δευτέρα 24 Μαρτίου ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα με ταινίες μικρού μήκους, ντοκυμαντέρ, αλλά και «προφητικές» θρυλικές ταινίες, όπως το eXistenZ” του David Cronenberg.
Και για εκείνους που πιστεύουν ότι μία προβολή δεν είναι αρκετή, το νέο διπλό συλλεκτικό dvd με επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους του Φεστιβάλ, αυτή τη φορά από τις διοργανώσεις του 2012 και 2013 είναι γεγονός!
Όπως κάθε χρόνο, όλες οι ξένες ταινίες θα προβληθούν υποτιτλισμένες στα ελληνικά. Και όπως πάντα το SFF-rated ATHENS θα κερνάει το κοινό του σφηνάκια αψέντι, το ποτό της φαντασίας.
Aκολουθούν παρουσιάσεις ορισμένων ταινιών μεγάλου μήκους που θα προβληθούν στο 9ο SFF-rated ATHENS:




ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

ΤΗΕ COSMONAUT  - O ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΗΣ                                       
http://classic.thecosmonaut.org/
http://en.cosmonautexperience.com/
«Μία ταινία γυρισμένη από περισσότερους από 5.000 ανθρώπους...»

Ο Κοσμοναύτης δίνει σήμα ότι επιστρέφει. Όμως όταν το σκάφος του προσγειώνεται, είναι άδειο... ενώ αυτός προσγειώνεται σε μια παράλληλη Γη ερημωμένη από ανθρώπους. Την εποχή που η ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ ανταγωνίζονταν για την κατάκτηση του Διαστήματος, υπήρξαν πολλοί αφανείς ήρωες του διαστήματος που το όνομά τους δεν γράφτηκε στα βιβλία της Ιστορίας, γιατί δεν ταίριαζε με τις πολιτικές των χωρών τους... Δύο αδελφικοί φίλοι που έχουν τον ίδιο σκοπό, και αγαπούν την ίδια γυναίκα, μια επανδρωμένη πτήση των Σοβιετικών για τη Σελήνη που επισήμως δεν έγινε ποτέ, και μια ταινία γεμάτη ρομαντισμό για τα μεγάλα συναισθήματα και τα μεγάλα όνειρα του ανθώπου, και πώς συχνά το ένα πρέπει να θυσιαστεί για χάρη του άλλου. H ταινία "The Cosmonaut" αποτελεί μια από τις πλέον επιτυχημένες "crowd-funding" ταινίες, αλλά και μια επική περιπέτεια σύγχρονης κινηματογραφικής δημιουργίας από την Iσπανική  Riot Cinema Collective.

ABDUCTED  - ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΑΓΩΓΗΣ                                    ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Ένα νεαρό ζευγάρι πέφτει θύμα απαγωγής από αγνώστους και ξυπνά κλεισμένο σε ένα γυμνό δωμάτιο. Ποιοι τους έχουν απαγάγει; Μήπως σχετίζεται με το ότι η κοπέλα είναι κόρη στρατιωτικού; Σύντομα ένα δεύτερο ζευγάρι απαχθέντων εμφανίζεται, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι υπεύθυνοι είναι οι εξωγήινοι, ενώ και ένα τρίτο ζευγάρι εμφανίζεται -αυτοί είναι βέβαιοι πώς πρόκειται για μυστικό πείραμα της κυβέρνησης... Σε κάθε περίπτωση οι δεσμοφύλακές τους δείχνουν άνθρωποι, ενώ σίγουρα κάποιοι πειραματίζονται με τα σώματά τους. Οι σκηνοθέτες Glen Scantlebury και Lucy Philips  γύρισαν ένα σφιχτοδεμένο θρίλερ χαρακτήρων όπου δείχνουν να αναρωτιούνται «τι είναι πιο ανοίκειο και ξένο στον αμερικανό πολίτη; Οι Ταλιμπάν, οι εξωγήινοι ή η ίδια του η κυβέρνηση;» O Glen Scantlebury αξιοποιεί τη μεγάλη του εμπειρία ως μοντέρ σε μεγάλες επιτυχίες του Χόλιγουντ ("Dracula", "Con Air", "Armageddon", "Lara Croft: Tomb Raider", "Transformers") ώστε να παντρέψει το θεατρικό κλίμα με εκρήξεις δράσης, κρατώντας ψηλά το δείκτη του σασπένς μέχρι το τέλος, και αφήνοντας το θεατή να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Η συν-σκηνοθέτης, και γυναίκα του Glen Scantlebury, Lucy Philips θα είναι παρούσα στις προβολές του “Abducted, ως καλεσμένη του φεστιβάλ.

ΤΗΕ SEARCH FOR SIMON                                        (Sci-Fi London approved)
http://www.thesearchforsimon.com/
«Στο Διάστημα, κανείς δεν μπορεί να σ' ακούσει να ονειρεύεσαι...»

Ο David αναζητά τον αδερφό του Simon  σ' όλο τον κόσμο. Είναι βέβαιος ότι τον έχουν απαγάγει εξωγήινοι, και ξοδεύει τα χρήματα που κέρδισε από ένα λαχείο αναζητώντας -τους εξωγήινους; τον αδερφό του; ή το μυστικό που έχει σημαδέψει τη ζωή της οικογένειάς του εδώ και τριάντα χρόνια; Αυτή η εμμονή έχει σχεδόν καταστρέψει τη ζωή του, και οι προσπάθειες του μοναδικού του φίλου να τον βοηθήσει αποτυγχάνουν η μία μετά την άλλη... Θα μπορέσει ο Simon να ξεπεράσει το ψυχολογικό αυτό πρόβλημα -ή τουλάχιστον να βρει τον αδερφό του; Όλα αυτά τα δραματικά, δοσμένα με το μοναδικό βρετανικό χιούμορ, από τον σκηνοθέτη Martin Gooch, που είναι ένα απο τα ανερχόμενα παιδιά-θαύματα του βρετανικού κινηματογράφου. Η ταινία είναι συμπαραγωγή του κινηματογραφικού φεστιβάλ Sci-Fi London.

ελληνικεσ ταινιεσ

ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ                                         

Συνδυάζοντας με φαντασία και εικαστική δύναμη, διαφορετικές τεχνοτροπίες κινουμένων σχεδίων, ο Άγγελος Σπάρταλης μετέφερε ελεύθερα στον κινηματογράφο το κλασικό μυθιστόρημα του Ιούλιου Βέρν, με πολλή έμπνευση και χιούμορ: οι ήρωες φυσικά μιλούν Ελληνικά -αλλά ποια Ελληνικά; Όπως τα ακούμε στις ειδήσεις; Τα κρητικά; Τα επτανησιακά; Η παρέλαση των ιδιωμάτων της ελληνικής γλώσσας είναι ένας επιπλέον λόγος που κάνει την ταινία απολαυστική. Η μουσική της Ζηνοβίας Αρβανιτίδη είναι ένας ακόμη (με τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Ψαραντώνη να τραγουδούν). Στους ήρωες του Βέρν/Σπάρταλη δίνουν ζωή με τις φωνές τους οι: Μάνος Βακούσης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Στράτος Τζώρτζογλου, Δημήτρης Σταρόβας.

TA ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ: ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ                                                

Στο σκοτεινό κόσμο του Ελεμπρος, η Αυτοκρατορία του Δρακοφοίνικα κυβερνά με σιδερένια γροθιά και όλοι οι λαοί βρίσκονται κάτω από την κυριαρχία της. Ενας σκλαβωμένος βάρβαρος πολεμιστής από τις περιοχές του Βορρά, ο Ντράγκαρ, παίρνει μέρος σε μονομαχίες, διασκεδάζοντας τους ευγενείς της Αυτοκρατορίας. Το σώμα του βρίσκεται εκεί, αλλά το μυαλό του ταξιδεύει στον τόπο του και στη γυναίκα που άφησε πίσω.
Ο Ντράγκαρ καταφέρνει να αποδράσει παίρνοντας όμηρο τη Βαλέρια, την κόρη ενός Στρατηγού της Αυτοκρατορίας, ο τελευταίος στήνει άγριο ανθρωποκυνηγητό για να τους εντοπίσει...
H πρώτη ελληνική ταινία επικής φαντασίας βασίζεται στο κόμικ «Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα», του Γιάννη Ρουμπούλια (Rubus), ο οποίος πρωταγωνιστεί και στο ρόλο του Aδάμαστου ήρωα. Σε σκηνοθεσία Θάνου Κερμίτση, η ταινία έκανε αίσθηση όταν πρωτοπροβλήθηκε το περασμένο Φθινόπωρο και δικαίως παίρνει τη θέση της στο πρόγραμμα του SFF-rated ATHENS
           
avant-premières

Avant-première #1: DIVERGENT

Πρώτο μέρος μιας τριλογίας βασισμένης στα δημοφιλή μυθιστορήματα της Veronica Roth, το Divergent"  μας μεταφέρει σε ένα μελλοντικό κόσμο, όπου οι άνθρωποι είναι αυστηρά χωρισμένοι σε φράξιες ανάλογα με τις αρετές και ικανότητές τους. Υπάρχουν όμως και οι Αταίριαστοι, αυτοί που δεν μπορούν να ταιριάξουν και να ενταχθούν σε καμία φράξια -και καταδιώκονται ανελέητα. Γιατί όμως; Τι είναι αυτό που τους κάνει τόσο επικίνδυνους; Με τον ανερχόμενο σκηνοθέτη Neil Burger (The Illusionist) στο τιμόνι, και την οσκαρική Kate Winslet σε πρωταγωνιστικό ρόλο.





ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ του SFF-rated ATHENS


Το SFF-rated ATHENS ιδρύθηκε το 2006 από την Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (Α.Λ.Ε.Φ). To φεστιβάλ ξεκίνησε ως ρετροσπεκτίβα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους του είδους, αλλά γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα δυναμικό ανεξάρτητο διεθνές φεστιβάλ, προβάλλοντας ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από όλον τον κόσμο, και δίνοντας στο ελληνικό κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει σε όλο της το εύρος τη σύγχρονη κινηματογραφική παραγωγή από τον χώρο του Φανταστικού. Στο διαδίκτυο θα βρείτε το SFF-rated ATHENS στις διευθύνσεις:
www.facebook.com/sffrated
www.youtube.com/sffratedathens




Το δημιουργικό της επικοινωνίας έχει επιμεληθεί ο Παναγιώτης Φώτος, ιδιοκτήτης του creative hot shop

























Για περισσότερες πληροφορίες:
Αλέκος Παπαδόπουλος Μ. 6945 378 680 | Εmail: sffratedathens.cfo@gmail.com
και στη διεύθυνση http://sffrated.wordpress.com

Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις:
Φιόνα Ανδρικοπούλου Μ. 6973 313 023 | Email: fionati7@gmail.com





Δεν υπάρχουν σχόλια: