Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

Διαμαντής ΦΛΩΡΑΚΗΣ: 50 χρόνια Ελληνικής Ε.Φ.


ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ: 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Το βιβλιοπωλείο Ars Nocturna (Λέκκα 23-25 (εντός στοάς), Αθήνα) σάς προσκαλεί σε μια εκδήλωση για τα 50 χρόνια λογοτεχνικής σταδιοδρομίας του Διαμαντή Φλωράκη, του πατριάρχη της ελληνικής Επιστημονικής Φαντασίας.

Στη μοναχική αλλά συνεπή πορεία του στο φανταστικό δικαιώθηκε όσο λίγοι, γιατί δεν τον απασχόλησε η τεχνολογία, αλλά ο άνθρωπος. Κι αν δεν πέτυχε στις περιγραφές ή τα ονόματα των εφευρέσεων (όπως «μονάδες νοημοσύνης»), ευστόχησε απόλυτα στην ουσία, μιλώντας ήδη το 1973 για μια κοινωνία που ζει, αναπνέει και σκέφτεται με μετρητές συναισθημάτων (σήμερα τα λέμε like και report, αύριο ποιος ξέρει;). Στα γραπτά του κάποιοι αναγνώρισαν το youtube και την κοινωνική δικτύωση, δεκαετίες πριν τη σκεφτούν οι προγραμματιστές.
Ελάτε ν’ ακούσετε αυτόν συναρπαστικό άνθρωπο και να μάθετε για τον ίδιο και τα βιβλία του.
Ελάτε να συνομιλήσετε μαζί του.
Ελάτε να τον δείτε να επιστρέφει στο μέλλον, μια επιστροφή που δεν είναι απλώς ο τίτλος της πρώτης του νουβέλας, αλλά δείγμα πως η εποχή έφτασε εκεί που ο δικός του νους πετούσε πολύ πριν.

Εκτός από τον ίδιο τον συγγραφέα, στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν η ποιήτρια-συγγραφέας Κασσάνδρα Αλογοσκούφι και ο συγγραφέας-ηθοποιός Γιώργος Χατζηκυριάκος ο οποίος θα διαβάσει αποσπάσματα από το έργο του Διαμαντή Φλωράκη.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο συγγραφέας Ελευθέριος Κεραμίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: