Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

2 ΒΡΑΒΕΙΑ και 1 ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2 ΒΡΑΒΕΙΑ και 1 ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ
στην ταινία «Ο θάνατος που ονειρεύτηκα»


Κοιτάζοντας κατάματα την ελληνική πραγματικότητα και θέλοντας να συμβάλει δημιουργικά σ’ αυτό που ονομάζουμε «κινηματογράφο είδους», ο Παναγιώτης Κράββας έφτιαξε μια πρωτότυπη και συναρπαστική ταινία, που αναμφισβήτητα θα περάσει στην Ιστορία της εγχώριας κινηματογραφίας μας ως η πρώτη ελληνική ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους με αισθητική βίντεο-κλιπ.

«O θάνατος που ονειρεύτηκα» φιλοδόξησε να υπάρξει στον χώρο του ελληνικού σινεμά ως μία πρόταση υπερβατικού τρόμου ανάμεσα σε ήδη κατοχυρωμένες και αποδεκτές συμβάσεις καθωσπρεπισμού, ως μία παράλογη κραυγή ανάμεσα σε συγκεκριμένες προθέσεις και καταγεγραμμένες πράξεις ορθολογισμού, ως ένα εφιαλτικό λουτρό αίματος που γεννούν οι αστικές συνθήκες επανάπαυσης και εφησυχασμού, ως ένα γοτθικό παραμύθι για τους νεαρούς Σατανιστές της Παλλήνης, που είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από δύο σχεδόν δεκαετίες.

Ως όλα αυτά συμμετείχε στο Los Angeles International Underground Film Festival και έφυγε από αυτό με δύο σημαντικά βραβεία και μία τιμητική διάκριση: βραβείο καλύτερου σεναρίου για τον Παναγιώτη Κράββα, βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας για τον πρωταγωνιστή Ανδρέα Κωνσταντίνου και τιμητική διάκριση στην ίδια την ταινία. Είχε προηγηθεί ένα βραβείο στο δικό μας SFF-Rated Athens 2011, το διεθνές φεστιβάλ για τον φανταστικό κινηματογράφο που διοργανώνει σε ετήσια βάση η ΑΛΕΦ - Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας. Όπως είχαν προηγηθεί και οι επιτυχημένες συμμετοχές της στο Swansea Film Festival, στο Pittsburgh Horror Film Festival, στο Hong Kong Underground Film Festival και στο LA Greek Film Festival, τον Ιούνιο που μας πέρασε.

Η ταινία, που έκανε πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους τον περασμένο Νοέμβριο και κυκλοφορεί ήδη με μεγάλη επιτυχία σε DVD, καταπιάνεται με μία παρέα εφήβων, που θα γίνουν άθελά τους πρωταγωνιστές, άλλοι ως θύτες και άλλοι ως θύματα, σ’ ένα επερχόμενο σκηνικό θανάτου. Ο καταλύτης της ιστορίας, που ξεκινάει με το σκίρτημα του έρωτα στην καρδιά της όμορφης Δωροθέας, είναι ο Χρήστος, ένας απόμακρος και συνάμα επιβλητικός νεαρός, νεοφερμένος στο αθηναϊκό προάστιο. Πολύ σύντομα, η ηγετική αυτή μορφή με την ακατανίκητη έλξη θα αποτελέσει τον κεντρικό πυρήνα της παρέας και τον αδιαμφισβήτητο θύτη.

Η ταινία είναι, πάνω απ’ όλα, μία ασφυκτική ερωτική ιστορία δύο ιδιαίτερων εφήβων: του Χρήστου και της Δωροθέας. Είναι ένα μοναχικό ταξίδι για δύο, δίχως φραγμούς και όρια, πλημμυρισμένο από σκοτάδι και βαμμένο με το χρώμα του αίματος. Είναι μία ελεύθερη πτώση τρόμου, μία ατέλειωτη κάθοδος στον λαβύρινθο του ανθρώπινου μυαλού. Στην προέκταση του, το εφιαλτικό αυτό ταξίδι, παίρνει τη διάσταση της αιώνιας πάλης του καλού και του κακού, του ηθικού και του ανήθικου, του ιερού και του ανίερου, του φανταστικού και του πραγματικού, όντας εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα: την περίπτωση των Σατανιστών της Παιανίας.

Και το επόμενο βήμα της είναι τον Οκτώβριο του 2011 στο Tenerife Film Festival, όπου θα συμμετάσχει στο διεθνές διαγωνιστικό του Τμήμα, διεκδικώντας το βραβείο της καλύτερης ταινίας.

 
ΜΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΟΜΟΥ
Μία ιστορία για τον έρωτα και τον θάνατο


ΤΖΕΝΗ ΘΕΩΝΑ (Δωροθέα)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Χρήστος)

ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ (Μυρτώ)

ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΓΓΕΛΗΣ (Παύλος)

ΜΥΡΙΕΛΛΑ ΚΟΥΡΕΝΤΗ (Μαρία)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΑΝΙΑΣ (Νίκος)

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ(Πέτρος)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ (Γιάννης)



Φιλική Συμμετοχή:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ (Δήμαρχος)

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ (Τρελός)

ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ (Δημοσιογράφος)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΛΑΝΤΗ (Καθηγήτρια)

ΑΝΤΑ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΥ (Κάτοικος Περιοχής)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Πατέρας)



Σενάριο – Σκηνοθεσία ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΑΒΒΑΣ

Μια ιδέα του Αντώνη Καφετζόπουλου, εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα.

Παραγωγός ΥΒΟΝΗ ROMAN

Φωτογραφία ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ

Μοντάζ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΗΣ

Μουσική BABIS BONE



Παραγωγή YVONE ROMAN FILMS

Συμπαραγωγή BLOODRAIN DOGS, NOVA, 1122 FILMS, ΑΡΚΤΟΣ Α.Ε.

Διάρκεια 92’

Διανομή VILLAGE


Ανδρέας Κωνσταντίνου
Ανδρέας Κωνσταντίνου & Τζένη Θεωνά
Ανδρέας Κωνσταντίνου & Τζένη Θεωνά
Παναγιώτης Κράββας

Δεν υπάρχουν σχόλια: