Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ταινία, EXAM (Εκδήλωση 260)


"Ως πού θα φθάνατε για να κερδίσετε την καλύτερη δουλειά;"

"Άραγε, οι εξετάσεις, στο μέλλον, θα γίνονται μ' αυτό τον τρόπο;"

EXAM (2009) (δείτε trailer εδώ)

Σκηνοθεσία:Stuart Hazeldine,
Σενάριο:Stuart Hazeldine και Simon Garrity,
Παίζουν:Adam Beck, Gemma Chan, Nathalie Cox .. κ.ά.
Προϊστορία: Η υπόθεση βασίζεται στο θεατρικό "The Gronholm method" του Jordi Galceran Ferrer. Αυτό ενέπνευσε τον σεναριογράφο Mateo Gil και τον σκηνοθέτη/σεναριογράφο Marcelo Pineyro να γράψουν το σενάριο για το "El metodo", που έκαναν φιλμ το 2005.
Μετά έρχεται η σειρά των Αγγλοσαξώνων, που, με βάση τα παραπάνω, δίνουν την δική τους οπτική στο θέμα.
Το φιλμ παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου το 2009. Τον Φλεβάρη του 2010 παρουσιάσθηκε στο Santa Barbara International Film Festival.
Ο σκηνοθέτης Stuatr Hazeldine ήταν υποψήφιος για το BAFTA του 2010 στην κατηγορία [Outstanding Debut by a British Writer, Director or Producer] και η ταινία ήταν υποψήφια στα British Independent Film Awards για το Raindance Award.
Ταπεινή γνώμη του γράφοντος: Ένα σκληρό φιλμ που ανταποκρίνεται στην εποχή που ζούμε. Όσοι έχουν γράψει ή διαβάσει λογοτεχνία, πρέπει να δουν την ταινία. Είναι άσκηση για ανάπτυξη χαρακτήρων.

Η προβολή θα γίνει στην Αίθουσα Κασίων (3ης Σεπτεμβρίου 56 - 2ος όροφος) την Κυριακή των Βαΐων, στις 17 - 4 - 2011 και ώρα 20:00. Η διάρκεια της ταινίας είναι 100΄ και η είσοδος, όπως πάντα, ελεύθερη.

Γιώργος Κατσαβός

Δεν υπάρχουν σχόλια: