Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

Aposperos, του Χρυσού Νεκτάριου

Το μέλος μας Νεκτάριος Χρυσός μας έστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Aposperos: Merchant of Souls

Σενάριο: Νεκτάριος Χρυσός
Art: Γιώργος Μαρτζούκος
Lettering: Jacob Bascle
Editor: Charles Edward Sellner
Visionary Comics, Ψηφιακή Έκδοση, Αγγλικά.


O Απόσπερος, αδίστακτος εκτελεστής μιας αρχαίας, μυστικής Κοινωνίας που εμπορεύεται τις ψυχές απελπισμένων ή φιλόδοξων ανθρώπων παρέχοντάς τους υπερφυσικά ανταλλάγματα, αφαιρεί την ψυχή -και τη ζωή- μιας αθώας γυναίκας, η οποία είχε εμπορευθεί ανιδιοτελώς την ουσία της ύπαρξής της για να σώσει τη ζωή του συζύγου της. Όταν απροσδόκητα κατακλύζεται από ενοχές εξαιτίας του γεγονότος αυτού, αρχίζει να αμφιβάλλει για τις πράξεις του, χάνοντας την εμπιστοσύνη των ανωτέρων του.
Καθώς ένας ερευνητής της Αστυνομίας, στον οποίο έχει ανατεθεί ο χειρισμός της υπόθεσης του θανάτου του θύματός του, ξεκινά ν'ακολουθεί τα ίχνη του, και μια κυνηγός μιας ψευδοΧριστιανικής Αίρεσης που έχει σα σκοπό τον αφανισμό των Εμπόρων των Ψυχών τον καταδιώκει, ο Απόσπερος νοιώθει τα τείχη του κόσμου του να τον περικυκλώνουν απ' όλες τις πλευρές. Στην αγωνιώδη προσπάθειά του, όμως, να βρει απαντήσεις σχετικά με το τι κρύβεται πίσω απ'την Κοινωνία της οποίας είναι μέλος και να αποφύγει τους διώκτες του, ανακαλύπτει πως όλα όσα πίστευε μέχρι τώρα είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Στο πρώτο, "πιλοτικό" τεύχος, παρουσιάζονται οι κεντρικοί χαρακτήρες, τα γεγονότα και οι καταστάσεις που κινούν την κεντρική πλοκή της ιστορίας. Το τεύχος είναι σαρανταοκτασέλιδο, έγχρωμο και κυκλοφορεί στα αγγλικά μέσω του παροχέα ψηφιακών εκδόσεων Drivethrough comics, με επιμέλεια της Visionary Comics, σε ψηφιακή μορφή (υδατογραφημένο pdf αρχείο) και τιμή 1,10 €. Σύντομα θα κυκλοφορήσει και σε μορφή κατάλληλη για ανάγνωση σε διάφορες φορητές συσκευές, μεταξύ αυτών και στα iphone και ipod touch.

Ο συγγραφέας του "Απόσπερου", Νεκτάριος Χρυσός, ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Γράφει σενάρια για κόμικς καθώς και μικρές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας και φαντασίας. Έχει δημοσιεύσεις στην Ελλάδα (περιοδικά "9" και "Συμπαντικές Διαδρομές", φανζίν "Azodd" και "Schizoid", "Μύθος" σε ιδέες του Κ. Φραγκιαδάκη, μεταξύ των άλλων) και στο εξωτερικό (Η.Π.Α., Μεξικό και Πορτογαλία). Είναι από το 2009 αντεπιστέλλον μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας (Α.Λ.Ε.Φ.) .

Ο Γιώργος Μαρτζούκος, που επιμελήθηκε το art της ιστορίας, είναι εικονογράφος. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί, μεταξύ άλλων, στη Συλλογή The New Masters of Fantasy, Vol. 2 & Vol. 3 , στα Jonathan Maberry's: Vampire Universe (Illustration: “Draugr”) και Jonathan Maberry's: Zombie CSU, στο “The Heart of Thera” του Steven Savile, στο Arkham Horror: Kingsport Horror Expansion της Fantasy Flight Games, στο Fleshrot Magazine - Halloween Special "2004", στα Erth Chronicles του Richard Johnson, στο Azodd και το Up Magazine, στο Αvaton Magazine, στην ιστοσελίδα της Fanfare Sports & Entertainment inc., ενώ έχει εικονογραφήσει και μουσικά CD και δίσκους γνωστών καλλιτεχνών σε συνεργασία με την "PublicGraphics".

O Jacob Bascle που επιμελήθηκε το lettering, ζει και εργάζεται στις Η.Π.Α. και είναι τακτικός συνεργάτης της Visionary Comics.

O Charles Edward Sellner, δημιουργός της Visionary Comics, είναι συγγραφέας και επιμελητής εκδόσεων. Zει και εργάζεται στις Η.Π.Α.

Η Visionary Comics, με έδρα στις Η.Π.Α. (Ιστοσελίδα: www.visionarycomics.com ) ασχολείται με τις ψηφιακές εκδόσεις κόμικς και διαχειρίζεται κυρίως creator-owned τίτλους, με εκδόσεις τευχών σε μηνιαία βάση, συνεργαζόμενη με διάφορους εκδότες σε μια ποικιλία ψηφιακών φορμά. Επίσης διαχειρίζεται και αναπτύσσει τίτλους για χρήση σε άλλα μέσα ψυχαγωγίας.

Το κόμικ, καθώς και δωρεάν preview του, είναι διαθέσιμα για κατέβασμα στο σύνδεσμο http://comics.drivethrustuff.com/product_info.php?currency=EUR&products_id=79215&filters=0_0_0&manufacturers_id=2552

Δεν υπάρχουν σχόλια: