Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008

[Στρατιώτης του Χριστού]

Φίλες και φίλοι,
από τις εκδόσεις [Γνώσεις] κυκλοφόρησε μόλις το νέο μου βιβλίο, ο

[ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ
Ημερολόγιο δυσμετάφραστο]

Σας επισυνάπτω το κείμενο του οπισθόφυλλου, όπου θα βρείτε περισσότερα στοιχεία. Ανυπομονώ για τις κάθε είδους κρίσεις σας. Γεια χαρά σε όλους - όλες
Δημήτρης Φύσσας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΥΣΣΑΣ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ
Ημερολόγιο δυσμετάφραστο

Αυτό που διαβάζουμε είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος του το ημερολόγιο ενός δολοφόνου.

Όπως όλοι ξέρουμε, το καλοκαίρι του 2007 ο θρησκόληπτος και ελαφρώς ανισόρροπος θεολόγος Συμεών Συντυχάκης δολοφόνησε στη Σίφνο τον Κώστα Σημίτη, πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, επειδή ο τελευταίος, κατά τη διάρκεια της θητείας του, είχε αφαιρέσει το θρήσκευμα από τις ταυτότητες των Ελλήνων. Ο δολοφόνος κρατούσε ημερολόγιο. Αμέσως μετά το φόνο, ο συγγραφέας, που βρίσκονταν επίσης (και κατά τύχη) στη Σίφνο, το έκλεψε και τώρα το δημοσιεύει.

Το ημερολόγιο καλύπτει την περίοδο Απριλίου - Αυγούστου 2007, κατά την οποία ο δολοφόνος προετοιμαζόταν ψυχικά και πρακτικά για την πράξη του, και σταματάει δυο περίπου ώρες πριν το φόνο. Ο Συντυχάκης δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν Εβραίος, τέκτονας, ανθέλληνας, ενσάρκωση του «Αντίχριστου» 666 από την «Αποκάλυψη» του Ιωάννη και όλα τα συναφή. Θεωρούσε ότι μόλις ο Κώστας Σημίτης εκλείψει, θα ξεκινήσει μία αλυσιδωτή διαδικασία που θα οδηγήσει, τελικά, στη «Δευτέρα Παρουσία» και στην αιώνια ζωή όσων κριθούν δίκαιοι και όχι αμαρτωλοί που –εννοείται– θα είναι άπαντες αποκλειστικώς Έλληνες Ορθόδοξοι. Ο Συντυχάκης δολοφόνησε λοιπόν τον πρώην πρωθυπουργό θεωρώντας τον εαυτό του όργανο του θεού.

Το ημερολόγιο βρίθει θρησκευτικού υλικού, που αποτελεί την πνευματική τροφή του δολοφόνου. Συγχρόνως, αναφέρεται σε επίκαιρα γεγονότα εκείνης της περιόδου, όπως το ναυάγιο του «Sea Diamond», η πυρκαγιά της Πάρνηθας, η ασθένεια του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου κ.λπ., τα οποία ο Συντυχάκης ερμηνεύει ως «θεϊκά σημάδια». Γενικότερα, το κείμενο αποτελεί το ψυχογράφημα κάποιου που πιστεύει στη μία και μοναδική αλήθεια που έχει κατασκευάσει και διατηρεί στο κεφάλι του, μιαν αλήθεια - ενιαίο κλειδί που ερμηνεύει τα πάντα.

Στο τέλος του βιβλίου, στις «Οφειλές», ο συγγραφέας παραθέτει ενδιαφέρουσες πηγές που χρησιμοποίησε κατά την κατάδυσή του στον κόσμο της εθνικιστικής ορθοδοξίας, καθώς και άλλες, μάλλον απρόσμενες.

Αθήνα 2008, Εκδόσεις [Γνώσεις], € 15.80, Στα καλά βιβλιοπωλεία
Ένα σχόλιο από την σελίδα Στάχτες Art.Ανακοινώσεις :

"Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ημερολόγιό του αφήνει μια ημιτελή λίστα «φονευτέων», ώστε άλλοι αγωνιστές της Eλληνορθοδοξίας να εκκαθαρίσουν το τοπίο από τα λοιπά ανθελληνικά και αντορθόδοξα «μιάσματα». Ανάμεσα στους φονευτέους που κατέγραψε είναι, πρώτα απ’ όλους, ο υπουργός της «μάχης των Ταυτοτήτων» Μιχάλης Σταθόπουλος, ο συγγραφέας της «Μάστιγας του Θεού» Μανώλης Βασιλάκης, φυσικά ο «Κατώλυκος» (ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος), και οι Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Μαριέττα Γιαννάκου, Στέφανος Μάνος, Λεωνίδας Κύρκος, Άννα Καραμάνου, Ριχάρδος Σωμερίτης, Νίκος Δήμου, Νίκος Γεωργιάδης, Ιακώβ Σιμπή, Τέτα Παπαδοπούλου, Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης, Μαρία Ρεπούση, Ντόρα Μπακογιάννη, Βλάσης Ρασσιάς, Πάσχος Μανδραβέλης, Νίκος Μπίστης, Γιάννης Τζαννετάκος, Μίμης Ανδρουλάκης, Τάσος Παππάς, Ιωάννης Ζηζιούλας, Νίκος Σηφουνάκης, Σώτη Τριανταφύλλου, Ανδρέας Παππάς, Φώτης Γεωργελές, Αντώνης Καφετζόπουλος, Δημήτρης Ψυχογιός, Τάκης Μίχας, Θανάσης Τριαρίδης, Νίκος Αντωνιάδης, Δημήτρης Δημητράκος, Διονύσης Γουσέτης, Χριστίνα Κουλούρη, Γιάννης Πρετεντέρης, Μάγκυ Κοέν, Βασίλης Αλεξάκης, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Γιαννουλόπουλος, Γιώργος Γιαννουλόπουλος, «Πανδώρα» του Βήματος, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Αντώνης Λιάκος, Κωστής Χατζηδάκης, Τάκης Θεοδωρόπουλος, Αναστάσιος Γιαννουλάτος, Στάθης Τσαγκαρουσιάνος, Θανάσης Γεωργακόπουλος, Θάνος Λίποβατς, Βασίλης Φιοροβάντες κ.ά., αλλά και οι Άλκης Αγγέλου (!), Ηλίας Πετρόπουλος (!) αγνοώντας ότι έχουν πεθάνει."

1 σχόλιο:

Γιάννης Πλιώτας είπε...

Ψάχνω διεύθυνση επικοινωνίας με τον κύριο Φύσσα, για μια συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στο επόμενο τεύχος των Συμπαντικών Διαδρομών.
Μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε;
(johnpliotas@gmail.com)