Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Ιστολόγιο της ΑΛΕΦ

Από τον Αύγουστο 2008 υπάρχει το ιστολόγιο [http://alef-gr.blogspot.com] για την ΑΛΕΦ.

Το δημιούργησε ο Εμμανουήλ Μανωλάς (a.k.a. Alkinoos) και έχει αρχίσει το έργο της δημιουργίας αναρτήσεων, αντλώντας στοιχεία για τα έτη 1998 - 2008 από τις ιστοσελίδες της ΑΛΕΦ, (που είχε φροντίσει επί πολλά χρόνια ο ίδιος). Κατά την διαδικασία μεταφοράς (που θα κρατήσει περίπου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου) μπαίνουν περισσότεροι σύνδεσμοι προς το διαδίκτυο, προστίθενται φωτογραφίες και διορθώνονται όσα μικρολαθάκια γίνονται αντιληπτά.

Ο ιστοχώρος www.alef.gr θα παραμείνει σε χρήση, κυρίως για την αποθήκευση κειμένων.
Για το περιοδικό [Φανταστικά Χρονικά] υπάρχουν μόνο οι αναγγελίες κυκλοφορίας χωρίς συνδέσμους, επειδή ο Αρχισυντάκτης του Χριστόδουλος Λιθαρής έχει αναθέσει την διαδικτυακή φροντίδα στον Αλέξανδρο Γιοχάλα.

Είναι σημαντικό ότι με την νέα μορφή :
1) Ο επισκέπτης θα βλέπει τις πιό πρόσφατες αναρτήσεις, επομένως θα είναι συνεχώς διαφορετική η όψη του ιστολογίου. Η πλοήγηση είναι πολύ ευκολότερη.
2) θα μπορούν περισσότεροι υπεύθυνοι της ΑΛΕΦ να ανεβάζουν αναρτήσεις, εφόσον το επιθυμούν, (που σημαίνει μεγαλύτερη αμεσότητα ενημέρωσης και πολυμορφία απόψεων).
3) θα μπορεί οποιοσδήποτε να σχολιάσει οποιαδήποτε ανάρτηση. (Έχουμε κακή εμπειρία από το παρελθόν, αλλά μπορούμε πλέον να περιορίζουμε τα σχόλια αν υπάρξει ανάγκη).
4) Οι χρήστες θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία RSS-feed για να ενημερώνονται αυτόματα όταν υπάρχει κάποια είδηση.
5) Δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για την ΑΛΕΦ.

Αναμένονται τα σχόλιά σας και προτάσεις συνεργασίας (αρχικά από τα μέλη του Δ.Σ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: