Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2003

[Η Τελική Λύση] (Εκδήλωση 111)

Ο συγγραφέας Κώστας Γρίβας παρουσίασε το βιβλίο του

[Η Τελική Λύση]

ένα "καθαρόαιμο" μυθιστόρημα γεωπολιτικής φαντασίας. Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζουν τα δεδομένα, πόσο πιθανές είναι οι αλλαγές ισορροπιών, πόσο πιθανά είναι τα σενάρια πολέμου και συμμαχιών, πόσα μπορεί να έχουν αλλάξει μέσα σε λίγα χρόνια;

Μετά την παρουσίαση ο συγγραφέας απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού.

Τα βιβλία του συγγραφέα πραγματεύονται τον πόλεμο, συνδυάζοντας τόσο στοιχεία μυθιστορηματικής δράσης όσο και αναλυτική περιγραφή των μελλοντικών εξελίξεων στον τομέα της πολεμικής τεχνολογίας, από έναν κατ’ εξοχήν ειδήμονα.

Θα μπορούσαμε λοιπόν να τα χαρακτηρίσουμε ως μυθιστορήματα «γεωπολιτικής» φαντασίας με έντονα στοιχεία «σκληρής» (από τεχνική άποψη) Ε.Φ.

Το περιβάλλον της δράσης αφορά πάντα τον Ελλαδικό χώρο (συμπεριλαμβανόμενης και της Κύπρου), ωστόσο είναι σαφέστατη η αναφορά στην παγκοσμιοποιημένη διάσταση και τις λεπτές, συχνά δυσδιάκριτες ισορροπίες που καθορίζουν την πορεία μίας πολεμικής σύγκρουσης.

Ο Κώστας Γρίβας είναι δημοσιογράφος, ειδικευμένος σε θέματα πολεμικής τεχνολογίας και γεωπολιτικής ανάλυσης. Από τις αρχές του 1996 μέχρι το Μάιο του 1999 υπήρξε αρχισυντάκτης του περιοδικού "Στρατηγική". Ο συγγραφέας έχει εκδώσει μια μελέτη με τίτλο 'Πόλεμος στον 21ο αιώνα', και επίσης τα μυθιστορήματα '2020: Επίθεση στην Ελλάδα', 'Ο Πόλεμος και η Σκιά' και 'Η Τελική Λύση'.

Τόπος : Ξενοδοχείο Αμαλία

Ημερομηνία : 21/12/2003

Δεν υπάρχουν σχόλια: