Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Σαν σήμερα, το 1978

Σαν σήμερα, το 1978, ακούστηκε η πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" (Γυρίστε τον Γαλαξία με ωτοστόπ).
Διαβάστε περισσότερα στο TV χωρίς σύνορα (TVXS) εδώ και χαρείτε με τα 9 πρώτα λεπτά της αρχικής ταινίας (μέχρι να κάτσει ο κύριος Πρόσερ στην λάσπη μπροστά από την μπουλντόζα, για να πάνε ο Φορντ με τον Άρθουρ στο παμπ να πιούνε μπύρες, που διευκολύνουν το διαστημικό άλμα...)

Απίστευτη διασκέδαση με τα βιβλία του Ντάγκλας Άνταμς, που τα έχει μεταφράσει με μεγάλη επιτυχία (άκου "Πανγαλακτική γαργαροκροτίδα!") ο Δημήτρης Αρβανίτης. Η τριλογία "Γυρίστε τον Γαλαξία με Ωτοστόπ" απαρτίζεται από πέντε(!) βιβλία. Αποκτήστε τα!

Διαβάστε άρθρα στην Βικιπαίδεια (αγγλικά, ελληνικά).

Για όσους δεν γνωρίζουν, η απάντηση για τη Ζωή, το Σύμπαν και τα πάντα είναι 42, επειδή δεν ήταν πολύ καλά διατυπωμένη η ερώτηση. Όταν ξαναέγινε προσπάθεια για την ερώτηση, τα δελφίνια είπαν "Αντίο, κι ευχαριστούμε για τα ψάρια" και έφυγαν. (Αν δεν σας φαίνονται πολύ λογικά όλα αυτά, όταν διαβάσετε τα βιβλία θα έχουν απαντηθεί όλες οι ερωτήσεις σας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: