Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ημερίδα Ε.Φ. στη Θεσσαλονίκη (12 Νοεμβρίου)


Αγαπητοί φίλοι,

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στην πρόσφατη συνάντηση της ΑΛΕΦ, έγινε στο ΦΑΕΙΝΟΝ μια μίνι ενημέρωση στους παρόντες σχετικά με μια ημερίδα αφιερωμένη στο Φανταστικό, η οποία διοργανώνεται το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Την ημερίδα οργανώνει το τμήμα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και θα έχει τίτλο "Δρόμοι της Νύχτας και του Φανταστικού: Λογοτεχνία Τρόμου, Φαντασίας και Επιστημονικής Φαντασίας".

Σύμφωνα με όσα ξέρουμε :
- η ημερίδα προγραμματίζεται 10.00 έως 13.30, διάλειμμα για φαγητό και 17.00 έως 21.00 με δυνατότητα να πάει και αργότερα αν προκληθεί συζήτηση
- υπάρχουν ως τώρα 8 εισηγητές που θα καλύψουν ε.φ. κυρίως σε τομείς όπως λογοτεχνία (Δόμνα Παστουρματζή), κιν/φος (Κάουα), κόμιξ, μουσική, εξώφυλλα και τοπία, εκδόσεις (Σωτήρχος).
- υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει και πωλητήριο βιβλίων (ελλήνων συγγραφέων του Φανταστικού) στο φουαγιέ της βιβλιοθήκης από την άγνωστη Καντάθ (περιμένουμε επιβεβαίωση γι αυτό)
- ζητούν άτομα που να ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν κάτι σχετικό με τους τρεις τομείς και ειδικά θα ήθελαν κάποιον ομιλητή για τον Κλάιβ Μπάρκερ. Εν γένει, πλην εξαιρέσεων, οι εισηγήσεις είναι λογικό να κρατήσουν γύρω στα 15 λεπτά.
- Τα έξοδα μετάβασης/παραμονής βαρύνουν τους συμμετέχοντες (όπως και στο ΦΕΦΕ της Σύρου).
Κάποια πράγματα είναι ακόμη ρευστά, αλλά αν κάποια μέλη ενδιαφέρονται, ας στείλουν μήνυμα, στο mail razathor@otenet.gr, για να συνεννοηθούμε πώς θα έρθουν σε επαφή με τον διοργανωτή. (Επειδή και εκείνος αναζητά άτομα από όλη την Ελλάδα, καλά είναι όποιος ενδιαφέρεται, να δραστηριοποιηθεί σχετικά σύντομα για να μπορέσει να μπει στο πρόγραμμα).
Φιλικά
Βάσω Χρήστου

Δεν υπάρχουν σχόλια: