Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

[Λαξευμένο Δίχτυ]


Το βιβλίο της Βάσως Χρήστου

[Λαξευμένο Δίχτυ]

κυκλοφόρησε στις 05/12/2007 και ήδη βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία. Το βιβλίο είναι το δεύτερο μέρος της φάντασυ τριλογίας [Η Επιστροφή των Λαξευτών]. (Το πρώτο μέρος ήταν [Οι Λαξευτές της Παλίρροιας]). Τα βιβλία εκδίδονται από τον εκδοτικό οίκο ΙΑΜΒΟΣ.

Η Βάσω Χρήστου είναι μέλος της Άλεφ, έχει εκλεγεί επανειλημμένα στην διοίκηση της Άλεφ, και είναι συν-υπεύθυνη στο Λογοτεχνικό Εργαστήρι της Άλεφ.

Τα παρακάτω αναφέρονται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου Λαξευμένο δίχτυ:

Ενώ τα αστερόπτερα εξακολουθούν να εισβάλλουν κάθε χρόνο στις ακτές μετά την αποδυνάμωση της μεγάλης παλίρροιας, και τρεις από τους ισχυρότερους σαμάνους του Ρουμπάν διαφωνούν με την πολιτική των αρχηγών τους κι αποστατούν, η πριγκίπισσα Ράιλις, πεπεισμένη ότι διαθέτει τις κατάλληλες γνώσεις, φτάνει στο Άστραντ με την πρόθεση να φορτίσει το Κλειδί της Παλίρροιας. Πολύ μακρύτερα, στον παγωμένο νότο, ένα πλάσμα της φωτιάς αφυπνίζεται από λήθαργο αιώνων. Αργά και ύπουλα ένα δίχτυ πλέκεται γύρω από τους πόλους δύναμης του Ρουμπάν. Δοκιμασμένες εντολές αποτυγχάνουν καταστροφικά. Θεραπευτές και ιερείς, μάγοι και πρίγκιπες κινδυνεύουν. Οι δυνάμεις που σχηματοποιούνται προετοιμάζουν κάτι παραπάνω από μια άνιση μάχη· μια αόρατη παγίδα.
Όταν κάθε πηγή δύναμης μετατρέπεται σε εστία κινδύνου, η ισορροπία του κόσμου απειλείται μ’ έναν τρόπο ακατανόητο, αλλά πέρα για πέρα πραγματικό. Τώρα η μάχη θα τα κρίνει όλα για όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: