Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Jeronimo Space, Θεατρική Παράσταση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η πρώτη sci-fi κωμωδία
έρχεται ...

JERONIMO SPACE : Το κυνήγι των Σούσι


στο θέατρο Άβατον
από 20 Ιανουαρίου

Οι Ζήσης Ρούμπος και Γιώργος Αγγελόπουλος, μετά από 3 χρόνια συνεργασίας στο ΚΩΜΙΚΟ ΜΠΟΥΜ, ενώνουν δυνάμεις, χιούμορ και φαντασία και παρουσιάζουν από τις 20 Ιανουαρίου -και κάθε Παρασκευή και Σάββατο- στο θέατρο Άβατον, την παράσταση «JERONIMO SPACE : το κυνήγι των Σούσι».

Πρόκειται για μία ξέφρενη κωμωδία επιστημονικής φαντασίας, με λιτά σκηνικά και πληθωρικούς ηθοποιούς που -χρησιμοποιώντας τεχνικές σωματικού θεάτρου- φτιάχνουν ένα διαστημικό κόσμο στον οποίο εκτυλίσσεται μια παρανοϊκή καταδίωξη από πλανήτη σε πλανήτη κι από τον έναν εξωγήινο πολιτισμό στον άλλον. Οι ηθοποιοί υποδύονται βασικούς και δευτερεύοντες ρόλους, εξωγήινους, διαστημόπλοια και άλλες μορφές του σύμπαντος, χρησιμοποιώντας ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα και τη φαντασία των θεατών.

** Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στην Πάτρα για δύο μοναδικές παραστάσεις: Παρασκευή, 6 και Σάββατο, 7 Ιανουαρίου στο θέατρο Act.

Αντί Σκηνοθετικού Σημειώματος
Αγαπάμε την επιστημονική φαντασία. Λατρεύουμε την κωμωδία. Ο αυτοσχεδιασμός είναι η δύναμή μας.
Συνδυάσαμε Sci-Fi, κωμωδία και improv comedy σε ένα έργο που έγραψε ο Ζήσης και σκηνοθέτησε ο Γιώργος: το Jeronimo Space: το κυνήγι των Σούσι. Ένας ξεπεσμένος κυνηγός κεφαλών που περνάει κρίση μέσης ηλικίας αναλαμβάνει να διαλευκάνει τη δολοφονία του Διαγαλαξιακού Αυτοκράτορα σε ένα διαγαλαξιακό κυνηγητό που θα του αλλάξει εντελώς τη ζωή. Στην αποστολή του συνταντά εξωγήινα όντα που θα τον βοηθήσουν ή όχι: Η νίντζα ιέρεια Έικο, η τρομερή κυνηγός κεφαλών Λούνα, ο λιμενικός υπασπιστής 120, το βικτωριανό ρολόι ΤΙΚ, ο Ιεράρχης, ο αστυνόμος Μπάζο, η Ομπίσια με τα τρία στήθη, το ανδροειδές Σερβιτόρα, ο stand up dramadian Λάκριμα Τζόουν και άλλοι. Τέσσερις ηθοποιοί κάνουν όλους τους ρόλους, όλα τα σκηνικά και όλα τα ηχητικά εφέ. Εντάξει, όχι όλα, τα περισσότερα, πόσα να προλάβουμε τέσσερις άνθρωποι;

Η παράσταση ξεκινά στις 20 Ιανουαρίου στο θέατρο Άβατον αλλά θα κάνει αβάντ πρεμιέρ στην Πάτρα, όπως έκαναν παλιοί πρωταγωνιστές: η Μαρίκα Κοτοπούλη, η Κυβέλη, οι Ζιγκ Ζαγκ..."

Η Υπόθεση
Ο Τζερόνιμο Μένσουες Καλτσώνης είναι ένας ξεπεσμένος κυνηγός κεφαλών του διαστήματος. Στο λυκόφως της καριέρας του, αναλαμβάνει να εξιχνιάσει το φόνο του διαγαλαξιακού αυτοκράτορα, διεκδικώντας ένα μεγάλο χρηματικό έπαθλο και μία θέση στο συμπαντικό Πάνθεον. Δυο γυναίκες, η δαιμόνια κυνηγός κεφαλών Λούνα και η μυστηριώδης ιέρεια Έικο, θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην ιστορία. Με την μία, ο Τζερόνιμο μοιράζεται ένα σκοτεινό παρελθόν. Με την άλλη, ένα απροσδιόριστο μέλλον. Μόνοι αληθινοί σύμμαχοι του, ο αστυνόμος Μπάζο και ο ΤΙΚ, το βικτωριανό του ρολόι.

Σε ένα ξέφρενο διαστημικό κυνηγητό ανάμεσα σε αστεροειδείς και μαύρες τρύπες, ο Τζερόνιμο θα ανακαλύψει τον εαυτό του. Και τον έρωτα. Ακόμα πιο σημαντικό όμως: θα ανακαλύψει πως όταν ουρλιάζεις στο διάστημα, δε σ’ ακούει κανείς. Εκτός κι αν βλέπει το στόμα σου να ανοιγοκλείνει μπροστά του.

Ταυτότητα Παράστασης
Ιδέα: Ζήσης Ρούμπος/Γιώργος Αγγελόπουλος
Κείμενο: Ζήσης Ρούμπος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Αγγελόπουλος
Φωτισμοί/Κοστούμια: Ζωή Μολυβδά - Φαμέλη
Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Γιώργος Αγγελόπουλος, Ναταλία Δήμου, Ζήσης Ρούμπος, Σωσώ Χατζημανώλη

Περισσότερες Πληροφορίες: https://www.facebook.com/JeronimoSpace/?fref=ts

Τρέιλερ: https://www.facebook.com/JeronimoSpace/videos/1638882836415528/

Στοιχεία Παράστασης
Προγραμματισμένη Πρεμιέρα στην Αθήνα: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017
Ημέρες και ώρες Παράστασης: Παρασκευή και Σάββατο στις 21.30 (έως και 25 Μαρτίου 2017)
Διάρκεια: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Είσοδος: 12 ευρώ (γενική είσοδος), 9 ευρώ (μειωμένο)
Προπώληση Εισιτηρίων: viva.gr | 11876 | Media | Public | SevenSpots | Βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης»
Χώρος: Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3 – Κεραμεικός // Τηλ. 2103412689 // avatontheatre@gmail.com // http://www.theatroavaton.gr




** για κάθε λεπτομέρεια ή διευκρίνιση που τυχόν χρειαστείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Γεωργία Ζούμπα στο 6976 408 158 ή zoubitsageorgia@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: