Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Προβολή, έκπληξη

Αγαπητοί φίλοι,
Η ΑΛΕΦ σάς καλεί την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:00 στην προβολή ταινίας στην Αίθουσα Κασίων (3ης Σεπτεμβρίου 56, 2ος όροφος).

Επειδή το κινηματογραφικό τμήμα έχει αποφασίσει να κρατήσει έκπληξη τον τίτλο και φυσικά την υπόθεση της ταινίας μέχρι την τελευταία στιγμή (ναι, ακόμα και από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.), παραθέτω απλώς τα λόγια του Γιώργου Κατσαβού τα οποία συνοδεύουν την πρόσκληση:
Η λογοτεχνία είναι απ’ τις μήτρες της τέχνης. Κι ο κινηματογράφος, ο σύγχρονος γιός του θεάτρου, είναι η μόνη τέχνη που «οπτικοποιεί» την λογοτεχνία.
   Σπάνια έχουμε μια ταινία, κατευθείαν απόγονο, της λογοτεχνίας. Δύσκολα γυρίζονται τέτοιες ταινίες, Επιστημονικής Φαντασίας, σήμερα, που νάναι λιτές σε ειδικά εφέ (που έχουν γίνει καραμέλα) και μεστές στην ιστορία τους!

   Σήμερα θα σας δείξω μια τέτοια ταινία. Βασίζεται σ’ ένα διήγημα που εκδόθηκε και στη γλώσσα μας. Είναι γοητευτική όσο και παράξενη. Θα συζητηθεί.
Σας περιμένουμε λοιπόν την Κυριακή (προσοχή ώρα 7 μ.μ και Αίθουσα Κασίων) για την έκπληξη (διάρκειας περίπου 95 λεπτών) και τη μετέπειτα συζήτηση.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΑΛΕΦ Βάσω Χρήστου


Η ταινία ήταν το "Predestination" βασισμένη στο διήγημα του Robert Heinlein "All you zombies"


Δεν υπάρχουν σχόλια: