Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Ρουμανικό περιοδικό ΕΦ, SRSFF



Το βραβευμένο ρουμανικό ηλεκτρονικό περιοδικό SRSFF παρουσιάζει στην έκδοση του Δεκεμβρίου 2013 την ελληνική επιστημονική φαντασία και φάνταζυ, μέσα από τρεις συνεντεύξεις (Κώστας Παραδιάς, Παναγιώτης Κούστας και Μιχάλης Μανωλιός) τρεις αρχές διηγημάτων (των ίδιων συγγραφέων) και πέντε άρθρα (Κώστας Βουλαζέρης, τρία της Δόμνας Παστουρματζή και ένα του ρουμάνου editor Cristian Tamas).
Mπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη σελίδα τους. Scroll κάτω και δεξιά, εκεί που γράφει "Interviuri" και "Dosar: Grecia SF". (Το άρθρο του editor είναι πάνω δεξιά.)

Μιχάλης Μανωλιός

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας,

Έπεσε πρόσφατα στα χέρια μου ένας κατάλογος του 2010 των εκδόσεων Τρίτων. Μέσα στους τίτλους είχε (με την υποσημείωση 'ετοιμάζονται') τα δύο τελευταία βιβλία της σειράς Το Βιβλίο του Νέου Ήλιου του Gene Wolf και το Έιμερικ ο Ιεροεξεταστής. Μήπως γνωρίζετε αν κυκλοφόρησαν τελικά και γενικά αν οι συγκεκριμένες εκδόσεις συνεχίζουν τη λειτουργία τους;

Ευχαριστώ.

Emmanuel Manolas είπε...

Γεια σου Μανώλη,
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, "οι Εκδόσεις Τρίτων βρίσκονται σε προσωρινή χειμερία νάρκη, με σκοπό να ανακτήσουν δυνάμεις και να μπορέσουν σύντομα να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις προκλήσεις της νέας εποχής. Όλα τα βιβλία κυκλοφορούν στα κεντρικά βιβλιοπωλεία (κάποια μπορεί να χρειαστεί να τα ζητήσετε, γιατί οι βιβλιοπώλες αποφεύγουν να κρατούν στοκ) και κάποια από τα παλιότερα στα παζάρια βιβλίων που διοργανώνονται κάθε τόσο".

Δ.