Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Φιλοσοφικά εξ αναβολής

Προς ενημέρωση των μελών και φίλων της ΑΛΕΦ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ



ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΦΕ
ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,
έχουμε την τιμή να σας πληροφορήσουμε ότι η προγραμματισμένη για την 3 Μαΐου διάλεξη του Καθηγητή κυρίου Θεοδόσιου Πελεγρίνη, Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α., στην ΕΦΕ (στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων), αναβάλλεται λόγω των εθνικών εκλογών και
της επικείμενης Επιστημονικής Ημερίδας της ΕΦΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 12 Μαΐου 2012, 10:00 π.μ., στο αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος» του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).

Στην Ημερίδα θα μιλήσουν οι Warwick Fox (Πανεπιστήμιο του Central Lancashire), Μυρτώ Δραγώνα-Μονάχου (Ε.Κ.Π.Α.), Θεοδόσης Τάσιος (Ε.Μ.Π.), Σταμάτης Αλαχιώτης (Πανεπιστήμιο Πατρών), Δημήτρης Κουρέτας (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Φιλήμων Παιονίδης (Α.Π.Θ.), Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης (Ε.Κ.Π.Α.) και Κατερίνα Ασπραδάκη (Πανεπιστήμιο Κρήτης).

Στην Ημερίδα θα εξετασθούν φλέγοντα σύγχρονα ηθικά ζητήματα όπως οι αμβλώσεις, η τροποποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος, η γενετική φαρμακοδιέγερση (doping), η σχέση του ηθικού προσώπου με το φυσικό και τεχνητό περιβάλλον, η κλωνοποίηση κ.ά.


Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας θα κηρύξει ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: