Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΠΟΡΑΘ, του Γιάννη Καμπουρόπουλου (Εκδήλωση 267)

Αγαπητοί φίλοι,
Η ΑΛΕΦ έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 7.30 μ.μ. στο ΦΑΕΙΝΟΝ (Καλλιδρομίου και Μαυρομιχάλη) στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Καμπουρόπουλου
ΜΠΟΡΑΘ, Το Μυστικό Όπλο. Μέρος 1ο: Συνωμοσία. 
Είναι το πρώτο βιβλίο μιας Τριλογίας Ε.Φ. με προδιαγραφές space opera.
Με το δεύτερο και τρίτο βιβλίο καθ' οδόν (ίσως και εκτός τυπογραφείου μέσα στις επόμενες μέρες) είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωριστούμε με έναν Έλληνα συγγραφέα Επιστημονικής Φαντασίας και να μιλήσουμε με τον ίδιο για το έργο του και για όλα όσα μας ενδιαφέρουν στο χώρο μας.
Σας περιμένουμε όλους στο ΦΑΕΙΝΟΝ για την παρουσίαση, τη συζήτηση και φυσικά την απαραίτηση κουβεντούλα με τους καφέδες και τα ποτά μας.
Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΑΛΕΦ
Βάσω Χρήστου

Φανταστικά Χρονικά, Τεύχος 17 - Σπεύσατε!

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας διαβεβαιώσω ότι το # 17 των Φανταστικών Χρονικών θα βρίσκεται στα ράφια των γνωστών βιβλιοπωλείων το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2011.


ΜΦΧ
Αντωνία Κατσαβού

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ημερίδα Ε.Φ. στη Θεσσαλονίκη (12 Νοεμβρίου)


Αγαπητοί φίλοι,

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στην πρόσφατη συνάντηση της ΑΛΕΦ, έγινε στο ΦΑΕΙΝΟΝ μια μίνι ενημέρωση στους παρόντες σχετικά με μια ημερίδα αφιερωμένη στο Φανταστικό, η οποία διοργανώνεται το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Την ημερίδα οργανώνει το τμήμα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και θα έχει τίτλο "Δρόμοι της Νύχτας και του Φανταστικού: Λογοτεχνία Τρόμου, Φαντασίας και Επιστημονικής Φαντασίας".

Σύμφωνα με όσα ξέρουμε :
- η ημερίδα προγραμματίζεται 10.00 έως 13.30, διάλειμμα για φαγητό και 17.00 έως 21.00 με δυνατότητα να πάει και αργότερα αν προκληθεί συζήτηση
- υπάρχουν ως τώρα 8 εισηγητές που θα καλύψουν ε.φ. κυρίως σε τομείς όπως λογοτεχνία (Δόμνα Παστουρματζή), κιν/φος (Κάουα), κόμιξ, μουσική, εξώφυλλα και τοπία, εκδόσεις (Σωτήρχος).
- υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει και πωλητήριο βιβλίων (ελλήνων συγγραφέων του Φανταστικού) στο φουαγιέ της βιβλιοθήκης από την άγνωστη Καντάθ (περιμένουμε επιβεβαίωση γι αυτό)
- ζητούν άτομα που να ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν κάτι σχετικό με τους τρεις τομείς και ειδικά θα ήθελαν κάποιον ομιλητή για τον Κλάιβ Μπάρκερ. Εν γένει, πλην εξαιρέσεων, οι εισηγήσεις είναι λογικό να κρατήσουν γύρω στα 15 λεπτά.
- Τα έξοδα μετάβασης/παραμονής βαρύνουν τους συμμετέχοντες (όπως και στο ΦΕΦΕ της Σύρου).
Κάποια πράγματα είναι ακόμη ρευστά, αλλά αν κάποια μέλη ενδιαφέρονται, ας στείλουν μήνυμα, στο mail razathor@otenet.gr, για να συνεννοηθούμε πώς θα έρθουν σε επαφή με τον διοργανωτή. (Επειδή και εκείνος αναζητά άτομα από όλη την Ελλάδα, καλά είναι όποιος ενδιαφέρεται, να δραστηριοποιηθεί σχετικά σύντομα για να μπορέσει να μπει στο πρόγραμμα).
Φιλικά
Βάσω Χρήστου

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Φθινοπωρινή έναρξη 25/09 (Εκδήλωση 266)

Αγαπητοί φίλοι,
Καλησπέρα και καλό φθινόπωρο σε όλους.
Θα ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν με μια συνάντηση στο ΦΑΕΙΝΟΝ (Καλλιδρομίου & Μαυρομιχάλη) την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και γύρω στις 8.30 μ.μ. για δυο βασικούς λόγους:
1. Για να βρεθούμε και να τα πούμε μετά το διάστημα του καλοκαιριού που μεσολάβησε.
2. Για να κουβεντιάσουμε για την ημερίδα του Φανταστικού, που οργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο, όπου καθώς φαίνεται θα υπάρχει χώρος και για κάποιες εισηγήσεις μελών της ΑΛΕΦ (πάνω σε όλα τα είδη του Φανταστικού).
Σας περιμένουμε λοιπόν όλους την Κυριακή για ένα χαλαρό απόγευμα και για μια επικοδομητική ανταλλαγή απόψεων παρέα με τις γνωστές μας μπύρες.
Εκ μέρους του Δ.Σ.
Βάσω Χρήστου

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Λογοτεχνικό Εργαστήριο Νο.18 (αναγγελία) (Εκδήλωση 271)

Αγαπητοί φίλοι

Καλό Φθινόπωρο σε όλους και ξεκινάμε με την

Αναγγελία του 18ου Λογοτεχνικού Εργαστηρίου για το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Νοεμβρίου 2011.


Μετά το επιτυχημένο πείραμα των μικτών συμμετοχών στο 17ο εργαστήριο και το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αποφασίσαμε να επαναλάβουμε τη διαδικασία με μέγιστο αριθμό 12 συμμετοχών, εκ των οποίων οι 8 θα είναι για μέλη της ΑΛΕΦ (παλιά και καινούργια) και οι 4 για μέλη εκτός ΑΛΕΦ. (Το ποσοστό θα τηρηθεί εφόσον υπάρξει τελικά το αντίστοιχο ενδιαφέρον και από τις δυο πλευρές).


Δεκτά στο εργαστήριο γίνονται διηγήματα από όλα τα είδη του Φανταστικού (Ε.Φ., Φάντασυ, Τρόμος) με όριο μέχρι 7.500 λέξεις.

Για να υπάρχει αρκετός χρόνος για ανάγνωση και σχολιασμό, η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των διηγημάτων είναι η Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.
Επειδή όμως ο αριθμός των θέσεων είναι συγκεκριμένος, και αυτή τη στιγμή υπάρχουν ήδη διηγήματα σε σειρά προτεραιότητας, μόνο η υποβολή του διηγήματος (πριν συμπληρωθεί το όριο των συμμετοχών) εξασφαλίζει τη συμμετοχή στο Εργαστήριο.


Όπως και τις άλλες φορές, τα ταμειακώς εντάξει μέλη της ΑΛΕΦ συμμετέχουν στο εργαστήριο δωρεάν.

Για τα μη μέλη η συμμετοχή είναι το συμβολικό ποσό των 20 ευρώ, χωρίς περαιτέρω υποχρεώσεις. Το ποσό αυτό μπορεί να συμψηφιστεί με την πρώτη συνδρομή, αν κάποιος αποφασίσει να γίνει μέλος της ΑΛΕΦ μέσα στο ίδιο εξάμηνο.


Για λεπτομέρειες και υποβολές διηγημάτων, μπορείτε να ερωτήσετε τη Βάσω στο mail (razathor@otenet.gr)


Οι διοργανωτές

Κώστας Χαρίτος

Βάσω Χρήστου