Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ταινίες στο Athens Digital Week

Η ΑΛΕΦ θα είναι παρούσα στις εκδηλώσεις του Athens Digital Week το τετραήμερο 7 με 10 Οκτωβρίου 2010 με προβολές 30 ταινιών (αποκλειστικά επιστημονικής φαντασίας), επιλεγμένων από το διεθνές φεστιβάλ sff-rated.
Αν ο καιρός ευνοεί, οι προβολές θα γίνουν 15 φορές σε εξωτερικό χώρο, Πέμπτη 7 με Κυριακή 10 Οκτωβρίου μεταξύ 8.00 μ.μ και 10.30 μ.μ.
Σε αντίθετη περίπτωση οι προβολές θα περιοριστούν στο βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου, στο Αμφιθέατρο.

Η είσοδος στο χώρο είναι ελεύθερη και σας περιμένουμε όλους.

Το πρόγραμμα των προβολών υπάρχει εδώ (μορφή .xls).

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Λογοτεχνικό Εργαστήρι 16 (πρώτη ειδοποίηση)

Το 16_ο λογοτεχνικό εργαστήριο της ΑΛΕΦ προγραμματίζεται για το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Νοεμβρίου 2010 (πλην ανυπέρβλητου απροόπτου).

Όπως πάντα, στο εργαστήριο γίνονται δεκτά για συζήτηση διηγήματα κάθε είδους του φανταστικού, δηλ. επιστημονικής φαντασίας, φάντασυ, τρόμου ή και του ευρύτερου φανταστικού τομέα.
Δεν υπάρχει κατώτερο όριο λέξεων για τα διηγήματα. Ως ανώτερο προτείνονται οι περίπου 7,500 λέξεις.
Επειδή στο εργαστήριο δεν διαβάζονται τα διηγήματα αλλά μόνο συζητιούνται, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τα έχουν λάβει ένα εύλογο διάστημα νωρίτερα, γι' αυτό μια πρώτη προθεσμία παράδοσης των διηγημάτων είναι η Κυριακή 31 Οκτωβρίου.
Επειδή έχει παρατηρηθεί ότι το μέγιστο όριο διηγημάτων που μπορούν να συζητηθούν άνετα σ' ένα Σαββατοκύριακο είναι περίπου τα 12, θα δεχόμαστε διηγήματα εντός της προθεσμίας μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου.

Στο εργαστήριο γίνονται δεκτά μέλη της ΑΛΕΦ και μή μέλη.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν για πρώτη φορά, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές στο e-mail (razathor@otenet.gr) για περισσότερες οδηγίες και λεπτομέρειες
.
Θα ακολουθήσουν περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους μέσα στις επόμενες μέρες.

Οι διοργανωτές
Κώστας Χαρίτος
Βάσω Χρήστου

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ "microγραφή 2010"


Θα χαρούμε να σας δούμε όλους στην εκδήλωσή μας.
Με εκτίμηση
Για την t-shOrt : Λαμπρινή Παπαδημητρίου

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση 19 Σεπτέμβρη (Εκδήλωση 247)

Αγαπητοί φίλοι,
Καλησπέρα και καλό Φθινόπωρο. Μια που ο καιρός είναι ακόμα καλός, μια που σίγουρα έχουμε πολλά να πούμε για το καλοκαίρι που μας πέρασε και τη νέα σεζόν που μας έρχεται, η πρώτη μας συνάντηση, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 και γύρω στις 19.30 στην Καφετέρια ΦΑΕΙΝΟΝ (Καλλιδρομίου και Μαυρομιχάλη), θα έχει κοινωνικό χαρακτήρα.
Ελάτε να καθίσουμε παρέα, να πιούμε καφέ, μπύρες και ό,τι άλλο επιθυμεί ο καθένας, να μετακινηθούμε από τραπέζι σε τραπέζι και να κουβεντιάσουμε χαλαρά και άνετα για όσα ε.φ. και μη διαβάσαμε, είδαμε και κάναμε τον τελευταίο καιρό. Ελάτε να σχεδιάσουμε ανεπίσημα τα δρώμενα της νέας χρονιάς, να ανταλλάξουμε ιδέες και να περάσουμε ένα ευχάριστο απόγευμα στη φιλική ατμόσφαιρα του ΦΑΕΙΝΟΝ.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΑΛΕΦ
Βάσω Χρήστου