Κυριακή 4 Μαΐου 2008

[Ο Άνθρωπος από την Γη] (Εκδήλωση 202)

H ΑΛΕΦ μας κάλεσε
την Κυριακή 4 Μαΐου 2008 και ώρα 20:00
στην Αίθουσα Κασίων (3ης Σεπτεμβρίου 56, 2ος όροφος)
στην προβολή της ταινίας

[The Man from Earth]. (Είσοδος Ελεύθερη).

Η ταινία είναι μια παραγωγή του 2007, η οποία δεν βγήκε στις αίθουσες των κινηματογράφων και δεν φαίνεται καθόλου πιθανό να έρθει στην Ελλάδα. Έχει λάβει ωστόσο πολύ καλές κριτικές και φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.
Λίγα λόγια για την ταινία: Ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι αρχίζει και παίρνει μια εντελώς διαφορετική τροπή όταν ο πρόωρα αποσυρόμενος καθηγητής αποκαλύπτει στους συναδέλφους του κάτι σχετικό με τη διάρκεια της ζωής του.

Σκηνοθέτης : Richard Schenkman
Σενάριο : Jerome Bixby (1923-1998), μερικά έργα του οποίου είναι τα παρακάτω: "It! The terror from beyond space" (1958), "The Lost Missile" (1958), επεισόδια απ’ την σειρά "Men into Space" (1960), "Fantastic Voyage" (1966) και φυσικά το καταπληκτικό "It’s a good life" επεισόδιο απ’ την σειρά "The Twilight Zone" (1961).
Παίζουν : David Lee Smith, John Billingsley, Ellen Crawford κ.α.
Διάρκεια ταινίας : 87’

Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΑΛΕΦ : Βάσω Χρήστου


Ήταν μια από τις πιό ενδιαφέρουσες και αξιόλογες ταινίες που έχουμε δει. Έλειπαν τα εφέ, που συνηθίζονται στις ταινίες τα τελευταία χρόνια, αλλά ήσαν εντελώς αχρείαστα επειδή οι έξυπνοι διάλογοι, φιλοσοφημένοι ή χιουμοριστικοί, και οι συνεχείς ανατροπές ή εκπλήξεις κράτησαν αμείωτη την προσοχή μας.
Μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: