Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 1998

Μανωλάς Εμμανουήλ (ΑΜ 016)

Γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα.
Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Πανεπιστήμιο Πατρών και εργάστηκε ως Αναλυτής Προγραμματιστής Η/Υ, εκπαιδευτικός, και μεταφραστής.
Του αρέσει να διαβάζει, να βλέπει κινηματογραφικές ταινίες, να παίζει τεχνικά παιχνίδια, να πηγαίνει εκδρομές.
Έχει γράψει λογισμικό σε πολλές γλώσσες και έχει διδάξει προγραμματισμό Η/Υ σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ και ιδιωτικές σχολές. (Πρόσφατα διορίστηκε με διαγωνισμούς ΑΣΕΠ Διοικητικός στο ΙΚΑ και Καθηγητής στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οπότε επέλεξε την Εκπαίδευση).
Έχει εκπαιδεύσει υπαλλήλους εταιρειών σε διάφορα αντικείμενα (πληροφορικής, ασφάλειας στην εργασία).

Έχει μεταφράσει (από αγγλικά στα ελληνικά) Larry Niven,

John Maddox Roberts,

Manda Scott.
Έχει δημοσιεύσει εργασίες για Ποίηση και Υπολογιστές, και διηγήματα φανταστικού (περιοδικά Αναλόγιο, Ανδρομέδα, big bang, Δραματουργοί των Γιανν).
Το διήγημά του [Παράλληλη Ιστορία] περιλήφθηκε στην ανθολογία [Το Ελληνικό Φανταστικό Διήγημα], Τόμος Α' (εκδόσεις Αίολος, 1987).
Το διήγημά του [Ο Δρομέας] περιλήφθηκε στην ανθολογία [Ολυμπιακοί Αγώνες και Φανταστικό] (εκδόσεις Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, 2005).

Το διήγημά του [Ο Υδραυλικός της Νεφέλης] περιλήφθηκε στην ανθολογία [Τρεις ματιές τ' αλλάζουν όλα] (εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος, 2007).

Έχει δημιουργήσει το ιστολόγιο Καλλιτεχνικό σκάκι και επίσης το μεταφράζει στα αγγλικά (chess-problems-gr). Ένα σκακιστικό πρόβλημά του πήρε έπαινο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σύνθεσης που έγινε to 2007 στην Ρόδο.

Είναι το μέλος 016 της ΑΛΕΦ.
Εξελέγη Πρόεδρος του ΔΣ1 της ΑΛΕΦ.
Συνεργάστηκε στα [Φανταστικά Χρονικά] της ΑΛΕΦ.

Είναι δημιουργός (11/05/2000) και συντηρητής (τουλάχιστον μέχρι και το 2008) των ιστοσελίδων της ΑΛΕΦ. Αυτές ήσαν αρχικά στατικές, μετά έγιναν δυναμικές (τεχνολογία ASP) για να μπορεί κάθε μέλος να ανακοινώνει τα νέα του, αλλά έγινε κακή χρήση και το ΔΣ αποφάσισε να επιστρέψουμε στις στατικές σελίδες.
Στις 09/08/2008 δημιούργησε το ιστολόγιο [http://alef-gr.blogspot.com] για διευκόλυνση ανάρτησης των ανακοινώσεων από περισσότερους, (και ανέβασε σ' αυτό μέχρι τέλους 09/2008 πάνω από 400 αναρτήσεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια: